1. |
Verwarm de oven voor op 200°C. |
2. |
Snijd de rode ui in halve ringen. Fruit de rode ui met de helft van de zonnebloemolie. Kook 2-3 minuten tot ze doorschijnend zijn. Voeg suiker toe en roer goed. Laat het 10 minuten zacht worden. |
3. |
Verwarm het brood 8-10 minuten in de oven. |
4. |
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een kom balsamicoazijn met olijfolie. Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe en meng goed. Opzij zetten. |
5. |
Bak de wortel-pompoenburger met de resterende zonnebloemolie 2-3 minuten per kant. Voeg halverwege de zonnebloempitten toe aan de pan en bak mee met de burger. |
6. |
Snijd het broodje open, verdeel de aioli erover en leg de wortel-pompoenburger erop. Voeg de gekarameliseerde rode ui en geraspte cheddar toe. Serveer de tomatensalade ernaast. |